Hør et utdrag fra lydboka:

Mannen som elsket Yngve

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Rolf Kristian Larsen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Serier:Jarle Klepp-bøkene
Spilletid:12:14:57
Først utgitt:18.02.2008
ISBN Lydfil:9788242137777

Med "Mannen som elsket Yngve" har Tore Renberg skrevet en generasjonsroman som de fleste vil kjenne seg igjen i.

Året er 1990. Et tidspunkt da verden valgte å slutte for å begynne på nytt. Mens Gorbatsjov reiser på triumfferd omkring i verden går Jarle i andre klasse på videregående skole i Stavanger. Jarle spiller i band, han har en vakker kjæreste, han går med Palestina-skjerf og har sterke meninger om det meste. Han er en av dem som ikke vil være som alle andre. Så begynner en ny gutt på skolen, en "streiting" som det ikke er noe spesielt med. Men noe må det være likevel. For hvem er den merkelige Yngve? Det blir et møte som skal forandre alt for Jarle. Og for mange andre også.

Tore Renbergs roman er en bredt anlagt historie om fascinasjoner og forelskelse, om å prøve å bli et menneske, om å komme seg inn i verden, om å elske sin mor og helst ville slippe å snakke med sin far. I 2008 skrev Renberg filmmanuset "Mannen som elsket Yngve". Denne ble sett av over 180.000 kinogjengere og vant fire Amanda-priser, blant annet prisen for beste norske kinofilm.

Hør alle lydbøkene om Jarle Klepp:
1. Mannen som elsket Yngve
2. Kompani Orheim
3. Charlotte Isabel Hansen
4. Dette er mine gamle dager

Terningkast 5:  «Tore Renberg skriver både elegant og kompakt. Samtidig som handlingen stadig er i bevegelse, evner forfatteren å fortette de fine og vare stemningene i møte mellom bokens skjebner. ... i Renbergs grep framstår boken som både frisk og levende. Han skaper spenning og engasjement, fordi persontegningene er så gjennomtenkt og vakkert formet..»
VG

«Tore Renberg er ein uvanleg talentfull forfattar ... han er ekstremt god til å formulere seg. Han kan lage setningar som gjer lesaren lukkeleg. Dessutan greier han å skrive fram ein etsande intensitet, som ligg og vippar på grensa til draumen eller galskapen. ... ein svært velskriven roman»
NRK

Kommentarer

Denne karakteren ble sendt inn via Lydbok appen!
5

Denne karakteren ble sendt inn via Lydbok appen!
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5