Hør et utdrag fra lydboka:

Menneskets hjerte

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Bodil Vidnes-Kopperud
Oversetter: Tone Myklebost
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Hjarta mannsins
Serier:Triologien om gutten
Spilletid:11:34:36
Først utgitt:07.05.2018
ISBN Lydfil:9788242167262

Det heter seg i en gammel arabisk tekst at mennesketshjerte har tokamre. Det ene for lykke. Og det andre for fortvilelse. Fordi det er to kamre, er det også mulig å elske to personer på samme tid. Den muligheten gir kroppen oss. Men samvittigheten stritter imot. Det gjør livet vanskelig å bære innimellom.

Gutten bor i landsbyen nå, hos Gertrud. Gertrud er en egensindig kvinne, hun slåss hele tiden for sin selvstendighet, hun slåss mot makten og kjøpmennene, hun slåss for seg selv. I landsbyen handler alt om fisket. Men de nye tidene kommer også, dampskipet kommer, telefonen kommer, nye tanker kommer, språk og ord som ingen har hørt før kommer, med bølgene. Menneskets hjerte er en bok om kjærlighet og frihet. Hva er det å elske og å bli forelsket? spør gutten. Og hvem skal man egentlig velge?

Boka er en fortsettelse av «Himmelrike og helvete» og «Engelens sorg» .

«Skynd deg til bokhandelen, ta en sykedag, trekk en kopp te og les denne boken i et strekk. Det har den fortjent.»
Fartein Horgar, Adresseavisa

«Storslagen poetisk, melankolsk roman fra Island.»
Gabriel Moro Vosgraff, VG

«Det hender jeg leser bøker — noe jeg antar gjelder de fleste av oss — som er så gode at jeg ikke kan forstå hvordan det er mulig å skrive dem. »
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Nå som hele trilogien er tilgjengelig på norsk, er det ikke lenger noen tvil: En soleklar 6-er på terningen.»
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Kommentarer

Dette er tredje boka i serien. Det er en knallgod serie jeg tror alle vil like. Man glemmer tid, sted og gjøremål for man lever seg helt inn i historien. Fantastisk bra lest av Bodil Vidnes-Kopperud. Les mer om hva jeg synes om boka: https://kleppanrova.blogspot.com/2018/07/stefanssons-jon-kalman-menneskets-hjerte.html
5

Tenk å greie å skrive tre romaner, og leseren hungrer etter meg når trilogien er ferdig! Denne må du lese. https://tinesundal.blogspot.com/2018/07/menneskets-hjerte-av-jon-kalman.html
5

Tre bøker er slukt, jeg elsket hvert et ord fra første til siste side og det eneste jeg har å trøste meg med nå, er at jeg tross alt kan høre de om igjen og om igjen. Det blir naturligvis ikke som første gang, men man skal lete godt for å finne noe som kan måle seg med denne trilogien.
5