Hør et utdrag fra lydboka:

Nede i himmelen

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Ingrid Vollan
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:7:56:40
Først utgitt:20.10.2010
ISBN Lydfil:9788242141989

Tove Nilsen er tilbake med en ny roman om skyskraperenglene Tove og Goggen fra Bøler.

Førjulsvinter 1968. Tove og Goggen er blitt tenåringer. Noen måneder før det første mennesket setter sin fot på månen, tennes julegrana i borettslaget. Opp i den klatrer hele Bølers syndebukk - han som får skylda for alt som går galt, selv når han ligger febersyk hjemme. Goggen. Men ingen strekker ut en hånd for å hjelpe den fulle kameraten som ligger med ansiktet i snøen. Ikke engang Tove.

Hjemme hos Tove, i treromsleiligheten i åttende etasje i blokken på Bøler, vanker utenlandske sjøfolk, det er dekkede bord og raushet. Men om nettene krangler foreldrene inntil det fysisk truende, og moren krever tenåringsdatterens lojalitet. Goggen er den eneste Tove føler at hun kan stole på, men i løpet av denne vinteren blir de ugjenkallelig drevet fra hverandre.

"Nede i himmelen" har vært nominert til P2-lytternes romanpris for 2010, og var også nominert til Bokhandlerprisen 2010.

"Tove Nilsens nye roman har en fortellerkraft som bør plassere den blant høstens beste romaner."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Det kan /.../ være mange grunner til å lese ”Nede i himmelen” De fleste er mer enn gode nok."
Leif Ekle, NRK

Kommentarer

En fin og velskrevet oppvekstroman fortalt i "husker-det-modus" Tove Nilsen beskriver detaljrikt og levende fra en tid jeg selv fikk gjen-opplevd her, romanen fremkalte den gode erindring hos meg. Dette er så absolutt en av hennes beste romaner…… Å lytte til Ingrid Vollan ikle seg Tove Nilsens vakre språkdrakt, gjorde lese-opplevelsen ekstra fin. Mer om denne i Reading Randi http://reading-randi.blogspot.no/2011/03/tanker-om-bok-tove-nilsen-nede-i.html
5