Hør et utdrag fra lydboka:

Nøkken

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (5 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kim Haugen
Oversetter: Vibeke Saugestad
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:The Nix
Spilletid:23:48:55
Først utgitt:24.04.2017
ISBN Lydfil:9788242164841
ISBN CD:9788242173171

Kåret til en av de mest leseverdige bøkene i USA i 2016. En episk beretning om USA i endringens tidsalder, fra en av de mest lovende forfattertalentene i vår tid.

Samuel Andresen-Anderson er 11 år gammel da moren Faye plutselig reiser fra ham og faren. Det skal gå tyve år før han ser henne igjen. Når hun kaster en stein etter en republikansk presidentkandidat, dukker navnet hennes opp på alles lepper.

Mediene beskriver Faye som en radikal hippie med en broket politisk fortid, men så vidt Samuel vet, var moren hans en helt alminnelig pike fra Iowa som giftet seg med ungdomskjæresten. Men når Samuel begynner å grave i familiens historie, en reise som tar ham fra den amerikanske landsbygda på 50-tallet, via ungdomsopprøret i Chicago i 1968 og helt til det kalde Nord-Norge der bestefaren hans kom fra, finner han hemmeligheter som tvinger ham til å se sin mor - og seg selv - i nytt lys.

«Nøkken» er et rørende episk storverk om et USA i endringens tidsalder, og samtidig en skarp og øm skildring av vennskap og morssavn; tilhørighet og altoppslukende kjærlighet; om det å drømme om noe stort, og stadig se det du elsker forsvinne.

Da Nathan Hill debuterte med «Nøkken», høstet han strålende kritikker, og ble sammenliknet med episke fortellere som Jonathan Franzen, John Irving og Charles Dickens.

Kåret til årets bok 2016 av The New York Times; Washington Post; The Guardian; Huffington Post; Amazon; Library Journal; Chicago Tribune; USA Today; Newsday; BuzzFeed; Entertainment Weekly

«Nathan Hill er fortreffelighetens mester»
John Irving

«Praktfull og skamløs underholdende.»
Politiken

«En kolossal og dristig roman.»
The New York Times Book Review

«Storslått underholdning.»
Kirkus

«Nøkken vil bli stående som en av årets beste debuter.»
Dallas Morning News

Kommentarer

En utrolig spennende historie, les mer om hva jeg synes: https://kleppanrova.blogspot.no/2017/05/hill-nathan-nkken.html
5

Forferdelig
1

En bredt anlagt roman om hvordan valg man tar- eller lar være å ta- kan få store konsekvenser for mange, mange fler enn de man tar med i vurderingene sine når man veier for og i mot. Falske anklager, hemmeligheter, løgn, fortielser, uredelighet, feighet og fanteri... Dramatiske historiske hendelser krydret med fantasifull fiksjon- Her er sprudlende humor, poesi, drama og overraskelser som perler på ei snor- varme anbefalinger!
5

Nathan Hill bruker et fint språk og har med Nøkken skapt en løk av en bok. Her trekkes vekk lag etter lag, mens leseren underveis blir både overrasket, forferdet og lattermild. Handlingen henger sammen, selv om en ikke ser hele bildet før en nærmer seg slutten. https://tinesundal.blogspot.no/2017/06/nkken-av-nathan-hill.html
4

Denne falt virkelig i smak hos meg. Selv om man får assosiasjoner til forfatteren John Irving eller romanfiguren til Winston Groom fra 1986 i filmen Forrest Gump fra 1994 så skal det sies at Nathan Hill er ganske unik og står godt på egne bein. Samuels opplevelse av morens fengslende liv blir også en slags tidsreise for Samuel selv – han får innblikk i morens oppvekst i landlige omgivelser i Iowa – Reisen blir samtidig hans egen identitets-reise, mens han prøver å finne svar på hvem moren hans egentlig var – han havner også langt nord i Norge, der morens far kom fra - her finner han en slags røtter. Vi får glimt av hippie-tiden og ungdomsopprør på 1960-tallet (Chicago 1968), politisk aktivisme, og USA på sitt beste og på sitt verste….temaene er mange – først og fremst kjærlighet, men også bitterhet, savn og lengsel – humor og håp – relasjoner – her spesielt mor og sønn-relasjonen –  media-styr og forlagsvirksomhet – og etter hvert avsløres mer og mer om Faye, moren hans – en spennende kvinneskikkelse, med en komplisert bakgrunn. Det som ”varmet” meg mest som leser var en ubeskrivelig fin atmosfære-stemning, og Kim Haugens lesing gjorde stemningen enda mer opplevelsesrik. Romanen ga en sjelden fin lese-opplevelse. Den norske oversettelsen fungerer bra i forhold til den opprinnelige teksten. En tv-serie basert på boken er under arbeid, med bla. Meryl Streep som produsent og skuespiller – det ser jeg frem til. Mer om denne i Reading Randi: https://reading-randi.blogspot.no/2018/01/tanker-om-bok-nathan-hill-nkken.html
5