Hør et utdrag fra lydboka:

Over det kinesiske hav

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Erland Bakker
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:6:57:41
Først utgitt:11.09.2013
ISBN Lydfil:9788242160188

En ny roman å glede seg til fra Bragepris-vinner Gaute Heivoll

Like før krigen får et ektepar reist sitt eget forpleiningshjem for «åndssvake» i den vesle bygda helt sør i Norge. Snart fylles rommene med pasienter; den religiøse grubleren Christian Jensen, den tause, alltid ruggende Matiassen, og Onkel Josef, som er blant de mest beleste i bygda. En søskenflokk på fem barn flytter inn i «galehuset» som det blir kalt. Josef kaller dem bare «tullingene fra Stavanger», men de blir likevel raskt en del av familien. Krigen tar slutt, men den usedvanlige familien skal få alt annet enn fred. For snart rammes de av en stor tragedie som kommer til å forfølge dem alle resten av livet.

Med en ny historie basert på virkelige hendelser og autentiske personer har Gaute Heivoll skrevet om mennesker som kanskje kunne kalles «åndssvake», men som gjennom sine liv og sine handlinger viser et hvert menneskes verdighet og iboende styrke.

Terningkast 5: «Vakker prosa om storheten i det lille livet.»
Sindre Hovdenakk, VG 

«Nok en gang viser Gaute Heivoll hvilken eminent forteller han er. Med høstens roman «Over det kinesiske hav» har Gaute Heivoll hentet fram en gammel historie og skapt en kraftfull, original og dypt rørende fortelling.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«En bok som kan gi en stor leseopplevelse.»
Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

Kommentarer

Denne karakteren ble sendt inn via Lydbok appen!
5

Denne karakteren ble sendt inn via Lydbok appen!
5

Denne romanen ga livsvisdom og rom for ettertanke - mye av stemningen i den minnet om stemningen i "Før jeg brenner ned" - melankolsk og "menneskenær" - man føler at den handler om livet. Dette er nøkternt fortalt, samtidig som det er gripende. Boken bygger på virkelige personer fra forfatterens bygdemiljø. Ja, det er mange historier i hverdagen som er verdt å skrive om, og kanskje kan vi kalle denne familien "hverdagshelter"….Og romanens tittel? Stusset litt på den, før jeg begynte på boken - men etter hvert syntes jeg den var godt valgt. Jeg tolket det dit hen at disse åndssvake menneskene kan stå oss "normale" litt fjernt - de kommer fra en annen "klode", eller fra et fjernt land - fra Kina kanskje? Der har jo menneskene litt skjeve øyne - (det ble hentydet til litt annerledes skjeve øyne om en av de åndssvake) - og appelsinkassen som var "forteller-gutten" sin første seng, var jo også litt rar, den hadde også tatt veien over det kinesiske hav. Mer om denne i Reading Randi - https://reading-randi.blogspot.com/2013/08/tanker-om-bok-gaute-heivoll-over-det.html
5