Hør et utdrag fra lydboka:

Over havet

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
289,-253,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Runa Eilertsen
Oversetter: Signe Prøis
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Largo pétalo de mar
Spilletid:12:10:53
Først utgitt:03.01.2020
ISBN Lydfil:9788242183484

En storslagen roman!

"Over havet" er en storslagen roman ikke bare for dem som har vært Isabel Allende-fans i flere tiår, men også for lesere som nå får glede av å bli kjent med forfatteren for første gang.
Mot slutten av den spanske borgerkrigen, da general Franco og hans fascister seirer på alle fronter, blir to unge mennesker tvunget til å forlate det krigsherjede Barcelona. Gravide Roser og svogeren Víctor krysser Pyreneene til fots for å komme seg i trygghet. Rosers kjæreste og Victors bror, Guillem, er død, og omstendighetene tvinger Roser og Victor til å inngå et ekteskap som ingen av dem ønsker.
Fra Frankrike reiser de over havet med skipet «Winnipeg», som ble chartret av poeten Pablo Neruda og brakte mer enn to tusen spanjoler til Chile - «det lange kronbladet av hav og snø» som det kalles med poetens ord. De starter et nytt liv som byr på mange prøvelser, og det som gir dem mot til å fortsette er håpet om en dag å kunne reise tilbake til Spania. Men da sirkelen sluttes, viser det seg at noen ganger er det vanskeligste ikke å flykte, men å vende hjem.

Kommentarer

Er roman, bygget på historiske hendelser. Les min omtale: https://kleppanrova.blogspot.com/2020/01/over-havet-av-isabell-allende.html
5