Hør et utdrag fra lydboka:

Perleporten

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (2 stemmer)
289,-253,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Nina Woxholtt
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:18:21:59
Først utgitt:02.06.2020
ISBN Lydfil:9788242183859

Hvordan gikk det med den russiske tsardatteren Maria, etter at hun overlevde massakren i Jekaterinburg i juli 1918? Kom hun seg ut av kaotiske Russland? Og hvor ble det av hennes elskede Ivan, soldaten som reddet henne fra å bli levende begravet sammen med sin døde familie?

I "Perleporten" møter vi Maria på båten fra Vladivostok til USA. Hun er gravid med Ivans barn og føder en liten pike om bord. Hun har mistet alt; rikdom, adelstittel, familien, landet sitt. Hva vil møte henne på den andre siden av havet?
I april 1919 står Maria ved relingen på skipet, med armene beskyttende rundt den lille, og ser konturene av Amerika. Av landet der alt skal være mulig: «Maria ser blått hav, blå himmel. Ser landet tre fram, blått det også. Først bare som en stripe, deretter grønnere jo nærmere de kommer. Snart fast grunn under føttene. Snart støtt og stødig. A-me-ri-ka. Bare navnet er en sang. Skimrende som drømmer av gull. En hildring og et eventyr. Alt er mulig i Amerika.»

"Perleporten" er Kari Fredrikke Brænnes eventyrlige fortsettelse på beretningen om Maria, den overlevende russiske tsardatteren som vi møtte i Himmelfall fra 2015. Nå slår hun seg frem i Amerika på 1920-tallet, der hun blant annet lar seg besnære og oppsluke av den gryende, men hensynsløse filmverdenen.

Kommentarer

Historien om Tsarfamilien som ble myrdet i Russland. Så har vi eventyret om at Maria overlevde i Himmelfall, en veldig fin bok. Her har hun kommet seg til Amerika. Les min omtale av boka: https://kleppanrova.blogspot.com/2020/06/perleporten-av-kari-fbrnne.html
4

Kanskje ikke fullt så gripende som Himmelfall, men absolutt spennende og lærerik - anbefales! https://tinesundal.blogspot.com/2020/07/perleporten-av-kari-f-brnne.html
4

Lydbøker av Kari F. Brænne

Lydbøker med Nina Woxholtt

  

Fra

229,-200,-
Kjøp
  

Fra

269,-235,-
Kjøp