Hør et utdrag fra lydboka:

Pinnsvinets eleganse

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Janne Kokkin
Oversetter: Kjell Olaf Jensen
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:L`elegance du hérisson
Spilletid:8:54:35
Først utgitt:23.10.2008
ISBN Lydfil:9788242139047

Muriel Barberys bestselgende, kloke roman

Reneé, en 54 år gammel enke, er en av de få gjenværende portnerkonene i Paris. Hun er redd for å få sparken dersom beboerne i luksusleilighetene oppdager at hun har flere kunnskaper enn de fleste. Reneé dyrker derfor - i smug - sin kjærlighet til litteratur og musikk, kunst og filosofi. 12 år gamle Paloma gjennomskuer Reneé og finner mer og mer mening med tilværelsen i sine samtaler med henne. Framfor alt er det den nye beboeren, Kakuro, en meget rik japaner, som får Reneé til å tre ut av pinnsvindrakten.

«Pinnsvinets eleganse» er en bok som gjør deg både trist og glad og trist igjen, for så at du blir glad, på nytt. Klokere kan du også bli, gjennom Reneés betraktninger; det være seg om Mozart, Tolstoj eller japansk kultur. Muriel Barbery ble tildelt Den franske bokhandlerprisen i 2006 for «Pinnsvinets eleganse».

«Pinnsvinets eleganse er en varm roman, vittig, dypsindig og klok».
Knut Faldbakken, VG

«Livet blir ikke helt det samme etter at du har lest Muriel Barberys roman Pinnsvinets eleganse. Den formidler livsvisdom på en sjarmernede, poetisk og humoristisk måte. I tillegg er det en nydelig historie.»
Jorid Matiassen, Bok & samfunn

«...vårens beste utgivelse, garantert! Ei sjeldent god bok skrevet med humor som en blir glad og trist av å lese.»
Tom Jenssen, Vesterålen

«...kombinasjonen av eit kjølig intellekt og eit varmt hjarta som gjer Pinnsvinets eleganse til ei uvanleg og sterk lesaroppleving.»
Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid