Hør et utdrag fra lydboka:

Pust for meg

3.75
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 3.8 (4 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Cecilie Enger
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Gyldendal
Målform:Bokmål
Spilletid:5:42:27
Først utgitt:31.07.2017
ISBN Lydfil:9788242165374
ISBN CD:9788242173478

«Pust for meg» er en roman om tre generasjoner kvinner, om sårbarheten ved å være avhengig av sin nærmeste og om å miste kontrollen over sitt eget liv.

Anestesilegen Carla Ruud kjører fra Oslo til hjembygda for å besøke moren sin på pleiehjem. Med seg i bilen har hun den unge kvinnen Synne, som skal samme vei. I en isete sving mister Carla kontroll over bilen sin og de havner utfor en skrent. Carla opplever det store marerittet. Til tross for sin erfaring gjennom et liv som akuttmedisiner, makter hun ikke å redde livet til Synne.

Cecilie Enger skriver fram en kompleks kvinne , en anerkjent lege og mor til voksne barn, som stiller spørsmålet: Kan man tilgi seg selv for den smerten man påfører andre?

Man kan holde ut smerten så lenge den har et formål, men hva når den ikke har det? Og den dagen man ikke lenger føler seg behøvd, hvem er man da?

Terningkast 6: «Hennes lette, behagelige tone, forsterker den eksistensielle tyngden i tematikken, og gjør boka nesten umulig å lese og like umulig å legge fra seg. Dette er bare så utrolig reflektert, gjennomarbeidet og velskrevet.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Terningkast 5: «Velskrevet, varm prosa.»
Guri Hjeltnes, VG

Terningkast 5: «Cecilie Enger fortjener mange lesere denne høsten.»
Vebjørn Rogne, Bok365

Terningkast 5: «Hun befester sin posisjon som en av de viktige stemmene i norsk samtidslitteratur. (…) Cecilie Enger makter det vanskelige litterære kunststykket å være gjest i en annens sinn.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Engers bok oppleves som frisk, nesten uventet original. Bortsett fra Ian McEwans nydelige Atonement (2001) kommer jeg ikke på så mange andre samtidsromaner som kretser så tett og konsekvent rundt den marerittaktige erfaringen av å ha påført andre ubotelig smerte.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Kommentarer

Dette er en fin historie som stiller en del åpne spørsmål, det er godt å reflektere over. Den handler om Carlas forhold til sin mor og til sin datter, og hvordan hun forholder seg til ulykken som hun/issvullen har forårsaket. Cecilie Enger leser, noe hun gjør på en glimrende måte. Mer her: https://tinesundal.blogspot.no/2017/08/pust-for-meg-av-cecilie-enger.html
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Dårlig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
2

... er en nøktern og uvanlig interessant roman om hvordan tilfeldigheter blir avgjørende for menneskers liv, om ei ulykke med fatalt utfall, om alle slags (uventede) reaksjoner fra en selv og omgivelsene og hvordan selv den tilsynelatedne sterke, vellykkede kan gå i kjelleren.
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4