Hør et utdrag fra lydboka:

Skada gods

3
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 3 (4 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Tore Renberg
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:14:57:05
Først utgitt:04.10.2017
ISBN Lydfil:9788242165398
ISBN CD:9788242173492

«Skada gods» er tredje bok i Tore Renbergs Teksas-serie.

Det er desember 2012, og alle julehandelrekorder er i ferd med å slås til pinneved. Pengene yngler i oljeland, og i skyggen av oppgangstidene gjør Hillevågsgjengen så godt de kan. I det snødekte huset skal den førti år gamle gjenglederen Jan Inge feire bryllup med amerikanerinnen Beverly. Chessi er gravid med tvillinger, og Rudi står foran de farligste ukene i sitt liv. I kjelleren koker det i blodet til de unge gangsteremnene Ben, Rudi og Dejan. Hvordan skal Jan Inge & co. komme seg ut av det lovløse livet de lever? Hvor mange liv skal de ha på samvittigheten før nok er nok? For mange.

Etter «Vi ses i morgen» (2013) og «Angrep fra alle kanter» (2014) er Stavanger-forfatteren tilbake med mer barokk galskap og kriminell humanisme fra Norges sørstater.

Terningkast 6: «Fartsfylt og handlingsmettet, spennende og underholdende gjensyn med Hillevågsgjengen … Morsomt, spennende og underholdende er det stort sett hele tiden, men alt er ikke bare hurra meg her og gladvold. Innimellom finnes passasjer av fundamental innsikt, små lommer av samfunnskritisk refleksjon og stille rom til eksistensiell ettertanke … Renberg er en raus og energisk forfatter som med overskudd, empati, variasjon og umerkelig bruk av alle triks i boken inviterer ‘på fest hos litteraturen’. Italo Calvino ble i sin tid kalt litteraturens siste trollmann. Men med tanke på spennvidden i Renbergs forfatterskap og øvrige virksomhet, fremstår også han som noe av en Merlin.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Terningkast 5: «Tore Renberg lykkes så til de grader med å krype inn i hodet på en småkriminell, at man iblant lurer på hvordan han skal komme seg ut igjen … tredje bind i serien om Hillevåggjengen i Stavanger er noe av det beste han har skrevet …  Denne tilstelningen ligner ingenting du verken har lest om, eller deltatt i, og du vil ikke gå glipp av den. Fremfor alt: Den ender så langt unna det er mulig å forestille seg, at den blir en sann, ja, lesefest … en svir av en forbryterjakt i gang, for Renbergs fantasi og innlevelsesevne tar ham til jaktmarker få krimforfattere har streifet gjennom før ham.»
Fartein Horgar, Adressa

Terningkast 5:«Renberg skriver nådeløst vakkert om de som står på siden av samfunnet og forsøker å finne sin vei i det som må være et av de råeste krimuniversene i norsk litteratur. Gjennom levende og troverdige dialogutvekslinger, bygger han opp karakterer med sjel, her har andre forfattere mye å lære. Handlingen har driv, elleville og overraskende vendepunkter og et språk som er både energisk og vart. Midt i alle de brutale skildringene, maler Renberg frem vakre, lyriske bilder. Her er også kårni og mørk humor … En svært underholdende og på samme tid ettertenksom roman skrevet av en forteller med en spinnvill fantasi.»
Elin Brend Bjørhei, VG

«Fremdeles full fart og hekkan så løye i Tore Renbergs tredje bok fra Stavangers skyggeside. Men bak humor, vold og barokke forviklinger pipler alvoret fram …  I Skada gods blir venn til fiende, jeger til jaget, helt til skurk, elskende til hatende, politi til røver, skiløper til drapsmaskin, og slik holder de på. Alt i et forrykende heise tempo, i en handling som strekker seg over kun ti actionmettede førjulsdager …  Her er få, om noen, dødpunkter»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Hør de andre lydbøkene i Teksas-serien:
- Vi ses i morgen
- Angrep fra alle kanter
- Skada gods

Kommentarer

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1

Et fyrverkeri av galskap, som i en tegneserie. Humoristisk, flotte rollefigurer og spennende. Les min omtale her:https://kleppanrova.blogspot.no/2017/10/renberg-tore-skada-gods.html
4

Her kommer tredje bok om Hillevåg-gjengen – og nå blir det skikkelig alvor – Det er mye som ”skrur seg til” i denne tredje boken. Livet blir enda tøffere på mange måter – det blir mer alvor på mange fronter - Jan Inge kommer i en utsatt posisjon på grunn av blind fortapelse i femme fatale Beverly – Ganske tidlig i boken ..... Dess verre Jan Inge sin forbryter-syndige side blir, dess mer åndelig og nærmest sakral blir hans andre side. Kontrastene er store i Hillevåg-gjengen – vold og mord og forbrytelser til tross – ”storfamilien” pynter seg for en vakker, tradisjonell jul – gavene ligger under treet og julemat av beste sort serveres og så går de i kirken til midnattsmesse – og så kommer de hjem på natten og hva skjer? Her må vi få vite mer i neste bok. Det blir spennende det.  Terningkast:5+ Mer om denne i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.no/2017/10/tanker-om-bok-tore-renberg-skada-gods.html
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5