Hør et utdrag fra lydboka:

Slåttekar i himmelen

4.833335
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.8 (6 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Edvard Hoem
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Nynorsk
Serier:Familien frå Rekneslia
Spilletid:9:27:26
Først utgitt:01.12.2014
ISBN Lydfil:9788242161734
ISBN CD:9788242159526

«Slåttekar i himmelen» er ein inspirert roman frå forfattaren av «Mors og fars historie». Det er ei forteljing om det nye og det gamle landet, om arbeid, byrgskap og kjærleik, om å vere villig til å satse og om å gjere store offer. Nominert til P2-lytternes romanpris 2014!

Edvard Hoems oldefar heitte Knut Hansen Nesje, men alle kalla han berre Nesje. Forteljinga i romanen begynner utanfor Molde i 1874, der Nesje er slåttekar i Reknes-lia og enkemann på andre året, med ein son å ta seg av. Plutseleg dukkar Serianna opp. Ho røyker pipe og får han med på seifiske, og saman finn dei kjærleiken. Snart er dei gift og får barn.

Menneska ved Frænfjorden lever eit liv i hardt arbeid, tett på jorden og fjorden. Men ein ny veg er i ferd med å opne seg i desse åra — stadig fleire sel det lille dei eig, og legg ut på den strie og eventyrlege reisa til Amerika. Seriannas søster Gjertine drøymer om å dra, sjølv om ho er berre ungjenta. Det begynner å koma brev frå utvandrarar som fortel om ein frodig, men også ugjestmild prærie som skal bli til gardsbruk og heim.

Terningkast 5: «Dette er et sanselig praktverk: Vi kan føle gleder og sorger. Vi lever oss inn i den beinharde hverdagen for å skaffe familien nok mat, et liv som står i sterk kontrast til dagens oljerike Norge ... 'Slåttekar i himmelen' er en studie av en forfattermester i aksjon»
Brynjulf Jung Tjønn, VG 

«... en genuint god roman»
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

«Mens oldefaren gjennom årene ble en mester med ljåen, har Edvard Hoem finslipt sitt verktøy som forfatter, nå øser han av fortellertalent og oppsamlet erfaring i en roman som flyter lett og favner vidt ... Mens utvandrerskildringer ofte legger vekt på slitet og skuffelsene, balanserer Hoem fortellingen slik at også gleden og eventyrlysten får sin plass ... vi merker at hjertet banker i teksten ... Her er romantikk og attrå, sanselighet og livsglede, tro og tvil ... alt er porsjonert ut med sikker hånd i en roman som vil fange mange»
Liv Riiser, Vårt land

Høyr alle lydbøkene i Edvard Hoems kritikarroste familiekrønike frå Noreg og Amerika:
- Slåttekar i himmelen
- Bror din på prærien
- Land ingen har sett
- Liv andre har levd
- Jordmor på jorda

Kommentarer

Slåttekar i himmelen Glimrende skildring av en svunnen tid - Det var en rik leser-opplevelse å bli hensatt til denne tiden, og å møte disse helstøpte karakterene Hoem så livaktig skildrer - forfatteren viser en stolthet over egen slekt og egen heimbygd - og dette er noe som smitter over til leseren - vi føler røtter til det norske bondesamfunnet og vi føler tilhørighet med dem som dro - for hvem har vel ikke slektninger der borte i dag? - (Det fant i hvert fall jeg ut at jeg hadde da jeg startet med slektsgransking for en del år tilbake). I vårt rike olje-Norge i dag har vi godt av å bli minnet om at noen var her før oss og strevde og bygde landet, noen hadde et mer strevsomt liv enn vi har i dagens overflods-samfunn, vi føler grunn til å være takknemlige når vi blir fortalt om slekter før oss og om hardere tider - men om vi er lykkeligere i dag enn de var for 150 år siden? Og hvordan kunne så slekta finne hverandre i det neste livet? Han Nesje fant de nok frem til - han var nok slåttekar i himmelen også…..sa han selv. Mer om denne i bloggen: http://reading-randi.blogspot.no/2015/04/tanker-om-bok-edvard-hoem-slattekar-i.html
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5