Hør et utdrag fra lydboka:

Slekters gang

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Ingrid Vollan
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Aschehoug
Målform:Bokmål
Spilletid:20:21:21
Først utgitt:14.09.2015
ISBN Lydfil:9788242162625
ISBN CD:9788242171016

Kan menneskeskjebner være flettet sammen på andre måter enn vi tror? Er det mulig å velge hvem vi vil være i slekt med?

Agnes legger ut på en pilegrimsreise. Rita samtaler med Fridtjof Nansen i tårnet på Polhøgda. Maud seiler på en flåte nedover Kongofloden. Bjørg skriver dikt på Gaustad sykehus. Laila er lugarpike på MS Bergensfjord. Ingri blir den yngste ministeren i regjeringen.
I Villa Bohre på Lysaker har seks generasjoner levd og elsket og slåss gjennom det 20. århundret. I sentrum står Rita Bohre og et livsverk kalt "Femina erecta". Det handler om at kvinner må stå oppreist. Alltid oppreist. Samtidig er det et oppgjør med menns krokodillementalitet.

"Slekters gang" er ikke bare en slektsroman, det er også fortellingen om en liten, merkelig nasjon som gikk under navnet Norge.

Jan Kjærstad en er av Norges fremste skjønnlitterære forfattere. «Slekters gang» er en originalt komponert slektskrønike fra det 20. århundrets Norge.

Terningkast 6: “Så Jan Kjærstad har igjen skrevet en episk triatlontekst der dikterfantasien gnistrer mot et rikt arsenal av leksikalsk kunnskap knyttet til litteratur, musikk og arkitektur, historie og geografi, religion, billedkunst og film, biologi og geologi. (…) Den er ettertenksom, klok og sensuell, krass og morsom (...) Les Jan Kjærstads perspektivskapende legering av romantikk og rasjonalisme, høyt og lavt, alvor og fleip.”
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Det er Kjærstad på sitt beste vi møter att i denne historia om familien Bohre, (…) Med Kjærstad på sitt beste meiner eg forteljaren bak Wergelandtrilogien. Det handlar igjen om dei livsviktige historiene (…) Vi har alle godt av å gruble. Ære være den som skriv romanar med store svev, med eller utan kinesarar. Det er inspirerande å gå i dialog med ein Kjærstad-roman.”
Martha Norheim, NRK P2

"Forfatteren lykkes langt på vei. (…) «Slekters gang» er en ambisiøs og, tør man si det, storslått roman. Den er mangfoldig nok til at alle vil kunne interessere seg for en del av den, men få vil like alt. Dette er å regne som en anbefaling.”
Bjørn Gabrielsen, DN

“Her er innfall og utfall og vilje og evne til å slå opp eit digert lerret. I følgje ein kvinneleg norsk statsminister “heng alt saman med alt”, og det gjer det verkeleg hos Kjærstad."
Ole Karlsen, Dag og Tid

Kommentarer

Historien er bygd opp på en genial og original måte, med framdrift og intensitet som gjorde at jeg ble fascinert av allerede ved forordene! I sirkler og sløyfer rundt paleontologen Rita Bohre, dannes det et bilde av Norge og nordmenn, tatt på kornet, men ikke bestandig er like flatterende. Spennende, interessant, morsomt og detaljrikt. Jeg tar av meg hatten for både forfatteren som har skapt romanen, og for Ingrid Vollan som har formidlet mesterverket på en så god måte!
5

Lydbøker av Jan Kjærstad

  

Fra

149,-130,-
Kjøp