Hør et utdrag fra lydboka:

Is-slottet

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (1 stemme)
129,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Liv Bernhoft Osa
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Nynorsk
Spilletid:4:35:25
Først utgitt:14.01.2009
ISBN Lydfil:9788242139221

For Is-slottet fekk Tarjei Vesaas, som første norske forfattar, Nordisk Råds Litteraturpris i 1963. Boka er seinare filmatisert og omsett til ei rekkje språk. Lydboka blir formidla av telemarkingen Liv Bernhoft-Osa. Ho har eit nært forhold til historia og til språket - noko som gjer dette til ei gripande lytteoppleving.

Is-slottet (1963) er ein roman som representerer Vesaas på høgda av si skapande kraft. Boka fortel om venskapen mellom to jenter i gryande pubertetsalder, Siss og Unn. Unn går for langt inn i den frosne fossen, og Siss kjempar ein lang vinter mot frosten i sitt eige sinn. Jentene opplever først at der blir knytte band mellom dei på eit vis dei ikkje kan forklare. Dei er to av ei og ei i to. Dette er ein roman om vaknande kjensler, om å vere åleine og framand i verda, om å vere barn og stå på terskelen til eit vakse medvit, og om det mørke grenselandet i sinnet der mange slags krefter, draumar og drifter strir om makta.

Kommentarer

En veldig bra bok. Meget bra skrevet med gode beskrivelser av menneskelige følelser. Boka har også endel flotte, dramatiske naturbeskrivelser. Den forteller om to 12 år gamle venner som ble venner en kald vinter. Den ene av dem, Unn, blir borte i den frostne fossen som i løpet av vinteren har formet seg til et is-slott. Tilbake står Siss, som sliter med å akseptere at Unn er borte. Is-slottet blir dermed et symbol på krefter i menneskene, frost og kulde, krefter som ofte er større enn dem selv. Innleser Liv Bernhoft Osas stemme passer meget bra, og tillegger teksten en uggen, litt kjølig stemning.
4

Lydbøker av Tarjei Vesaas