Hør et utdrag fra lydboka:

Søsterklokkene

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Kai Remlov
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Gyldendal
Målform:Bokmål
Spilletid:12:13:53
Først utgitt:24.08.2018
ISBN Lydfil:9788242168047
ISBN CD:9788242174529

Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.

I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.

«Søsterklokkene» er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.

Terningkast 6: «Praktfull historisk roman.»
Stein Roll, Adresseavisen

Terningkast 5: «Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.»
Arne Hugo Stølan, VG

Terningkast 5: «Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.»
Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen

Terningkast 5: «Lars Myttings historiske roman er fengende og medrivende. (…) Med Myttings kraftfulle fortellerstil, godt sammenskrudde beretning og detaljkunnskap om snekring, fisking og stavkirker, er det grunn til å tro at han også denne gangen vil nå mange lesere.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Terningkast 5: «Ja, det er en nydelig fortelling Lars Mytting gir oss. Her er bygdehistorie, dramatikk, sagn, overtro og kjærlighet. Mytting viste i sin forrige roman, Svøm med dem som drukner, at han kan klekke ut mesterlige plot og praktfulle karakterer. I Søsterklokkene gjør han det igjen. (…) Lars Mytting har skrevet nok en vinner. Søsterklokkene kommer til å høres gjennom hele bokhøsten og langt inn i julen. Trolig enda lenger også.»
Atle Nielsen, Bok365

«Lars Myttings utsøkte sanselighet er intakt (…)Han er en god forteller, skriver medrivende, oppfinnsomt og klart. På sitt beste har han en utsøkt sanselighet i språket sitt, noe som vitner om en fysisk fundert kjennskap til svært mange av verdens ting og fenomener.»
Preben Jordal, Aftenposten

«Som i førre bok imponerer Mytting med den gode skildringa av handverk og materiale, der språket blir taktilt, så du kjenner den kalde kyrkjebenken eller den varme steinhella. […] Vi håpar dette berre er starten, og at klangen av klokkene ringer vidare som trilogi.»
Guro Vollen, Dølen

«Strålende historisk roman. (…) Mytting lykkes med tidsbildet fordi han går tett på personenes konkrete livsverden hvor skikker, overlevelsesteknikk, dramatikk, livsvisdom og overtro er forankret. (…) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske. Den kan komme til å danne høye fjell i bokhandler og dollartegn i øynene på flere.»
Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv

«Fargerikt flettverk av forteljingar. (…) Lars Mytting har skrive ein smart og spennande historisk roman. (…) Det som gjer Søsterklokkene til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.»
Marta Norheim, NRK

Kommentarer

En fantastisk godt fortalt bok om hva som skjedde med stavkirkene våre på slutten av 1800 tallet, men en god miks av bondekultur, kjærlighet, kunst og kultur. Den er altoppslukende, les mer: https://kleppanrova.blogspot.com/2018/09/mytting-lars-ssterklokkene.html?showComment=1536653330164#c983259647128594339
5

En fantastisk godt fortalt bok om hva som skjedde med stavkirkene våre på slutten av 1800 tallet, men en god miks av bondekultur, kjærlighet, kunst og kultur. Den er altoppslukende, les mer: https://kleppanrova.blogspot.com/2018/09/mytting-lars-ssterklokkene.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Søsterklokkene ser ut til å bli stående som årets roman for meg - en roman i skjæringspunktet mellom myte, drøm og virkelighet - en roman man ønsker å dvele ved og drømme seg bort i, og ikke bli ferdig med - Lars Mytting skaper utrolig vakre bilder gjennom språket - i tillegg skaper han levende karakterer som vi kan identifisere oss med i deres sorger og gleder. Søsterklokkene ble en stor lese/lytte-opplevelse fra begynnelse til slutt - en roman man ikke glemmer. Og her er det bare å glede seg til fortsettelsen. Kai Remlovs innlesing forsterket opplevelsen av romanen. Mer om denne i Reading Randi. - http://reading-randi.blogspot.com/2018/10/tanker-om-bok-lars-mytting-ssterklokkene.html
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker av Lars Mytting

  

Fra

299,-262,-
Kjøp