Hør et utdrag fra lydboka:

Svikne dagar

4.57143
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.6 (7 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Gjertrud Jynge
Oversetter: Kristin Sørsdal
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Nynorsk
Original tittel:I giorni dell'abbandono
Spilletid:7:00:17
Først utgitt:08.02.2017
ISBN Lydfil:9788242164421
ISBN CD:9788242172907

Ny bok frå forfattaren av «Mi briljante venninne»

38-årige Olga blir forlaten av mannen sin etter 12 års ekteskap, til fordel for ei ung kvinne. Olga er ridd av sjalusi, raseri og sjølvforakt, og mistar sakte men sikkert taket på omgivnadene sine. Ho dreg dei to ungane og den snille schæferhunden Otto med seg i fallet.

«Svikne dagar» er ein samtidsklassikar av Elena Ferrante som The New York Times har omtalt som «ein av dei store romanforfattarane i vår tid». Romanen har rysta lesarar over heile Europa med si usentimentale skildring av moderskap, ekteskap og åleinelivet.

Terningkast seks: «Som hun kan skrive, Elena Ferrante, og som en kjærlighetssorg kan svi. ... Og på ny er det Kristin Sørsdal som har oversatt til et rikt, frodig og vakkert nynorsk. ... Ferrantes skildring av en knust kvinne uten kontroll – en kvinne på randen – får en til å spørre: Hvem kan gjøre dette etter henne?»
Guri Hjeltnes, VG

Terningkast seks: «Dette er Elena Ferrantes beste roman. ... Boka er ikke til å legge fra seg, den farer fram som en dampveivals.»
Jon Rognlien, Dagbladet

Terningkast seks: «Strålende om livskrise»
Brita Strand Tangnes, Stavanger Aftenblad

Terningkast seks: «Går tett og kompetent på med et rikt litterært språk»
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

Terningkast fem: «Romanen er sår og gjenkjennelig, desperasjonen i det lukkede rommet er til å ta og føle på…»
Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen

Terningkast fem: «Et tett og meget sterkt kammerspill med hovedfokus på en bedratt kvinne i fritt forfall.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Det er uhyre godt gjort.»
Leif Ekle, NRK

«Rått og blygselslaust om kroppen.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«…så rå, så besk, så full av fortvilelse… Jeg hadde ikke trodd jeg skulle si det, men det spørs om ikke dette er den beste Ferrante-boken jeg hittil har lest»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Romanen er psykisk gjennomborende og emosjonelt nærgående og skildrer seksualitet, sjalusi og depresjon med blanke våpen»
Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«Elena Ferrante gjer kompromisslaus feminisme til kompromisslaus litteratur»
Merete Rosvik Granlund, Dag og Tid

«Intensiteten og ubarmhjertigheten Ferrante beskriver Olgas irrasjonalitet og emosjonelle kaos med, tåler derimot sammenligning med andre av vår tids storslagne granskere av individet i dets kulturelle og sosiale sammenhenger, som franske Annie Ernaux eller vår egen Vigdis Hjorth. Også de beskriver kvinnelige erfaringer uten å dyrke klisjeen om sterke kvinner; som dem gir Ferrante også rom for rasende, sårede, sjalu, smålige, ensporede, irrasjonelle kvinner som i destruktivt begjær og patetisk stolthet stanger sin gjenkjennelige menneskelighet mot samfunnets rammer, slik menn har gjort i litteraturen fra Homer til Knausgård»
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

Kommentarer

Kanskje tar den nordlandske dialekta med sin syngande intonasjon bort noe av fokuset fra innholdet, nemlig italiensk byliv. Kanskje boka burde vært lest inn på et mer nøytralt eller normalisert norsk talespråk?
3

En slitsom hovedperson med tåpelig oppførsel - slik startet det hele for meg. Men du verden så intenst og godt skrevet. Dette likte jeg (tross alt) mye bedre enn Napoli-kvartetten - var litt skeptisk i starten, men dette tok faktisk av - fengslende og engasjerende, og så absolutt ikke et kjedelig øyeblikk - flott innlesing av Gjertrud Jynge Mer om denne i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2017/03/tanker-om-bok-elena-ferrante-svikne.html
5

Ahh... dette er så bra! Gjertrud Jynge leser også fantastisk godt, jeg følte virkelig at jeg var inne i Olgas hode og hjerte når jeg lyttet. Jeg kjenner igjen fortellerstilen fra Napoli-kvartetten, og det at hun henviser til dialekter på så mange forskjellige måter gir romanen en helt spesiell dybde. http://tinesundal.blogspot.no/2017/04/svikne-dagar-av-elena-ferrante.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Denne boka fanget meg inn i Ferrantes nett, som en psykisk triller. Fantastisk! les mer : https://kleppanrova.blogspot.no/2017/02/ferrante-elena-svikne-dagar.html
5