Hør et utdrag fra lydboka:

Swing Time

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (2 stemmer)
289,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Fanny Vaager
Oversetter: Hilde Stubhaug
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Swing Time
Spilletid:13:09:12
Først utgitt:09.01.2018
ISBN Lydfil:9788242166821
ISBN CD:9788242174147

En fantastisk krysning mellom Jonathan Franzen og Elena Ferrante.

To brune jenter drømmer om å bli dansere, men bare én, Tracey, har talent. Den andre har ideer: om rytme og tid, om svarte kropper og svart musikk, om hva som kjennetegner en stamme, eller gjør et menneske fritt. Det er et tett, men komplisert vennskap som brått tar slutt i begynnelsen av tjueårene. Vennskapet gjenoppstår aldri, men det blir ikke glemt, heller.

Tracey blir ballettdanser, men strever med voksenlivet. Venninnen legger det gamle nabolaget langt bak seg og reiser verden rundt som personlig assistent for en berømt sanger, Aimee.
«Swing Time» er en innsiktsfylt, fengende og vittig roman som strutter av energi, rytme og bevegelse. Det er en historie om musikk og identitet, rase og klasse, om de som leder dansen og de som bare følger etter.

Zadie Smiths energi og dynamikk, hennes skarpe observasjonsevne og slående dialog, gjør henne til en helt spesiell forfatter.

«… en rik og velskrevet historie om vennskap, oppvekst, klasse og rase, full av popkulturelle referanser til musikk, dans, TV og mote. En fin start på bokåret 2018!»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Terningkast 6: «Innertier fra Zadie Smith (...) en stor fortelling om en verden full av forskjeller.»
Ida Vågsæther, Stavanger Aftenblad

«Nytt blinkskudd (...) Danseroman det svinger skikkelig av.»
Anne Merethe Prinos, Aftenposten

«Swing Time er ein virvelvind av musikk, stader, lagnader, historier og idear.»
Marta Norheim, NRK

Kommentarer

Denne London-forfatteren har førstehånds kjennskap til stemninger og forhold i verdensbyen. Med dette som bakgrunn har hun skrevet en vakker roman. Zadie Smith setter i denne romanen sammen mange anekdoter, fra London og fra Afrika, om ungt vennskap og mer modne refleksjoner. Dette gir et fragmentert og mangefaset bilde som nok absorberes best ved å ta noen skritt tilbake og fordøye alt på en gang. Fanny Vaager leser forbilledlig, hun gjorde det lett for meg å finne frem den tålmodigheten som måtte til for å henge med i alle sprangene i teksten. https://tinesundal.blogspot.no/2018/01/swing-time-av-zadie-smith.html
4

En fin bok, les mer her: https://kleppanrova.blogspot.no/2018/02/smith-zadie-swing-time.html
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker av Zadie Smith