Hør et utdrag fra lydboka:

Utrenskning

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Gisken Armand
Oversetter: Turid Farbregd
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Puhdistus
Spilletid:9:22:55
Først utgitt:10.02.2010
ISBN Lydfil:9788242141460

Vinner av Nordisk Råds Litteraturpris 2010!

«Med et sjeldent eksakt og treffende språk beskriver Oksanen hva historien gjør med det enkelte mennesket, og historiens nærvær i nået», skriver juryen i sin begrunnelse.

En dag i 1992 finner den gamle kvinnen Aliide en forkommen ung jente på tunet utenfor huset. Aliide blir først urolig og skremt, men så vinner medfølelsen, og hun tar henne inn. Slik møtes Aliide og Zara. Den eldste har levd hele sitt liv på gården i Vest-Estland, den yngste har vokst opp i det østligste Russland og har søkt lykken i Vest-Europa, men er nå på flukt fra menn som forfølger henne. Gradvis blir vi klar over hvilke bånd som forener de to kvinnene, og en fortelling om en familie som går i oppløsning når et samfunn får nye makthavere folder seg ut. Handlingen foregår dels under krigen og den sovjetiske okkupasjonen på førtitallet i Estland, dels på begynnelsen av nittitallet når et nytt Europa tar form etter murens fall.

«Denne boken vil stå for tidens tann og kommer til å bli lest også om ti år og senere. Vi kan se den for oss som en klassiker innen finsk litteratur.»
Fra juryens innstilling til Runebergprisen

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker av Sofi Oksanen