Hør et utdrag fra lydboka:

Veien til Mozart

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-130,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anders Ribu
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Aschehoug
Målform:Bokmål
Spilletid:12:41:16
Først utgitt:11.01.2021
ISBN Lydfil:9788203367120

Desember 1791. Wolfgang Amadeus Mozart er trettifem år gammel. Nå dør han, midt i sin mest intense skaperperiode. Han har levd et liv uten barndom, drevet frem av musikken og faren Leopolds ærgjerrige vilje. Han har spilt og sjarmert utallige hoff i Europa, imponert fyrster og konger med sin eiendommelige musikalske begavelse.

Ketil Bjørnstad var syv år da moren hans ville lære ham å like Mozart. Hun sa at pianoet i stuen ikke var kommet inn i huset ved en tilfeldighet. Det skulle spilles på!

"Veien til Mozart" er en biografi som bygger på Mozarts brev og ny forskning. Men det er også en erindringsbok der Ketil Bjørnstad forteller om sitt første møte med Mozart, i stuen hjemme på Røa. Han skriver om hvordan det var å vokse opp med en komponist han fortsatt spiller hver dag. Det handler også om valgene Ketil Bjørnstad måtte ta tidlig i livet, da han hoppet av karrieren som klassisk utøvende pianist og isteden søkte seg en fremtid som forfatter, komponist og jazzmusiker.

Kommentarer

Mozart - alltid like populær? Litt ny vri på denne siste biografien om han. Vi følger Ketil Bjørnstads vei til Mozart samtidig med at vi blir ledet inn i Mozarts verden - fra fødsel til død. En spennende og engasjerende bok. Ketil Bjørnstad gjør en fin personlig vri på det hele - vi blir kjent med den store komponisten Wolfgang Amadeus Mozart gjennom Bjørnstads vei til han. Veldig engasjerende skrevet. Bjørnstads første møte med Mozart kom i tidlige barneår, en mor som spilte han og en far som påskyndet det hele - det var ikke en jublende suksess helt i begynnelsen - men etter hvert ble Mozart en viktig komponent i K.Bjørnstads liv, en sterk relasjon som har blitt livslang. Her smittes man virkelig av gleden over musikken. Anbefales. Mer om dette i bloggen Reading Randi - https://reading-randi.blogspot.com/2014/11/tanker-om-bok-ketil-bjrnstad-veien-til.html
5

Lydbøker av Ketil Bjørnstad

  

Fra

149,-130,-
Kjøp
  

Fra

149,-130,-
Kjøp
  

Lydbøker med Anders Ribu

  

Fra

149,-130,-
Kjøp