Hør et utdrag fra lydboka:

Verden som var min. Nittitallet

4.666665
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.7 (3 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anders Ribu
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Aschehoug
Målform:Bokmål
Serier:Verden som var min
Spilletid:27:24:43
Først utgitt:27.07.2018
ISBN Lydfil:9788242168139
ISBN CD:9788242174567

Det grensesprengende tiåret. «Verden som var min. Nittitallet» er fjerde bind i Bjørnstads selvbiografiske krønike.

Et plutselig oppbrudd etter alle årene på Sørlandet innebærer en total forandring i forfatterens liv når han flytter tilbake til Oslo. I møte med C. prøver han å legge løgnene bak seg. Sovjetunionen går i oppløsning og krigene på Balkan bryter ut. Bjørnstad får nye samarbeidspartnere som også skal bringe ham ut i verden.

Det er ironiens og grusomhetenes tiår. Europa er igjen i krig, og gamle sannheter settes på prøve, både i storpolitikken og privat. EU-kampen fortsetter, Arne Treholt blir benådet, og Bjørnstads forlegger William Nygaard blir skutt hjemme i sin egen hage. Sammen med C. drar forfatteren til Bangladesh og får helt nye perspektiver. Senere bosetter han seg i hjertet av Paris, der C. er korrespondent for VG. Konfliktene mellom ulike religioner og folkegrupper er mer uforsonlige enn noen gang. Fredsavtaler splintres, nye nasjoner skapes, og flyktningestrømmene øker. Mobiltelefonen blir allemannseie, og etter hvert som klokken tikker mot Nyttårsaften år 1999 øker undergangsstemningen i den rike delen av verden.

Terningkast 5: «Sympatisk minnealbum ...»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Terningkast 5: «Bjørnstads nitti-tall engasjerer (…) holder leseren fanget på samme vis som de foregående.»
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen 

«Nittitallet er blitt et imponerende erindringsverk. … en av de beste bøkene i den foreløpige kvartetten. Ketil Bjørnstad er ustoppelig ubeskjeden. Nittitallet byr på temperatur og engasjement, kjærlighetsrus, sorg og sinne.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Imponerende trøkk.»
Guri Hjeltnes, VG

«På sitt beste er det gripende og tankevekkende.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Hør alle lydbøkene i Verden som var min-serien:
- Verden som var min: Sekstitallet
- Verden som var min: Syttitallet
- Verden som var min: Åttitallet
- Verden som var min: Nittitallet
- Verden som var min: Tyvetallet
- Verden som var min: Siste leveåret

Kommentarer

Da er det "bare" to ti-år igjen av denne serien. Utrolig at Ketil Bjørnstad greier å fullføre dette maraton-prosjektet og gjøre det interessant hele veien. Du verden! Her fikk man være med på mye, det ble en berikelse. En detaljert Ketil Bjørnstad dagbok-roman som avslører det meste – og det meste ER interessant - Nok en god opplesing av Anders Ribu Mer om denne i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.com/2018/09/tanker-om-bok-ketil-bjrnstad-verden-som.html
5

Jeg er virkelig imponert over livet Ketil Bjørnstad levde på nittitallet. Så mange fine prosjekter og mennesker han jobbet sammen med og fikk fremført prosjekter sammen med. Samtidig som han skrev mange bøker. Vi kommer nærmere hans private liv og denne må bare høres. Anders Ribu leser fantastisk bra. Les mer om min omtale : https://kleppanrova.blogspot.com/2018/09/bjrnstad-ketil-nititallet.html
5

Jeg har hørt alle bøkene i Verdens om var min, og i Nittitallet fortsetter han å skildre livet sitt og sitt syn på verden, på en underholdende og ettertenksom måte. Anders Ribu er Ketil Bjørnstad i mitt hode, han leser fantastisk bra!
4

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3

Lydbøker av Ketil Bjørnstad

  

Fra

149,-130,-
Kjøp
  

Fra

149,-130,-
Kjøp

Lydbøker med Anders Ribu

  

Fra

149,-130,-
Kjøp