Hør et utdrag fra lydboka:

Vingebelastning

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Christoffer Hag Maure
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:7:03:58
Først utgitt:23.12.2016
ISBN Lydfil:9788242164759

Helga Flatlands roman handler om dessertgenerasjonen "generasjon meg" og tar samtiden på kornet med sine lykkeforventninger og krav om selvrealisering. Og det er fortelleren Andreas som i sin sjelenød er generasjonens stemme.

Andreas på 30 år er tilsynelatende en representant for de unge og vellykkede i Oslo anno 2014. Han tilhører en generasjon som er blitt fortalt at de kan bli akkurat hva de vil, velge hva de vil, og gjøre hva de vil. Andreas har også fått alt han forestilte seg at han skulle få - han har egen leilighet, jobber i et anerkjent kommunikasjonsbyrå og er samboer med Hanna som jobber i NRK. Noe er likevel feil, han er ikke så lykkelig som han burde vært.

Når Andreas blir utsatt for en ulykke og mer eller mindre tilfeldig fanges opp av det psykiatriske helsevesenet, får han raskt en lettere psykisk diagnose. Han blir sykemeldt og han omfavner den nye livsstilen som en mulighet. Samtidig blir alle hans mellommenneskelige relasjoner satt på prøve idet han går inn for å finne "svarene".

 

Kommentarer

Alt ligger til rette for et vellykket liv for Andreas – han tilhører ”dessertgenerasjonen” – så hvorfor er han ikke lykkelig? Hovedpersonen Andreas er vel nærmest et symptom på tiden, eller? Det er ikke bare rosenrødt å vokse opp i dag heller – livet handler om å gjøre valg, om å innfri forventninger, om sosial tilpasning, om forelskelser, om lengsler og savn – og ”weltschmerz” – livslede kan være en naturlig del av livet for mange, i hvert fall i en periode av livet…. – så kanskje ikke historien om Andreas er så unik - han blir mer en representant for og et symptom på en tid og en generasjon - c'est la vie – (Slik er livet) Denne syntes jeg, om mulig, var enda bedre enn hennes tre første romaner. Mer om denne i Reading Randi https://reading-randi.blogspot.no/2017/10/tanker-om-bok-helga-flatland.html
5