Hør et utdrag fra lydboka:

Sugemerket

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
129,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Andrine Sæther
Alder: Fra 12 år
Kategori: Romaner og fortellinger
Sjanger: Ungdom
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:4:19:45
Først utgitt:14.06.2006
ISBN Lydfil:9788242135520

Alle som er eller har vært forelska, som husker hvordan nervene sto på høykant før det første kysset, vil kjenne seg igjen i Unni Lindells prisbelønte ungdomsroman "Sugemerket".

Stella er fjorten år og har mistet moren sin. Camilla, bestevenninna hennes, har trukket seg unna og blitt venner med kule Rosa, og Stella hater dem, begge to. Hun hater også farens nye samboer og den grusomme femåringen hennes. Men mest av alt hater hun kanskje seg selv? Faktisk hater hun det aller meste - men ikke Manne. Stella er hodestups forelsket i Manne. Etter å ha forårsaket skandale på skoledansen blir Stella sendt til psykolog. Kanskje finner hun akkurat den drivkraften hun trenger for å finne et fundament å stå på, og mot til hevde seg på egne premisser. "Hun hadde ventet så lenge på det kysset! Stella svelget og gjemte ansiktet inn mot halsgropen hans. Når han brukte navnet hennes, kilte det et sted dypt inne i henne.Hun kjente hvordan blodet dunket gjennom halspulsåren. Munnhulen var tørr som sandpapir da han la leppene sine over hennes. Det kjentes fuktig og levende, fremmed."

Unni Lindell er en mester i å framstille ungdomstidens mange sider, frydefulle forelskelser og nådeløse valg. Hun feller ingen dommer, men får leserne til å utfordre seg selv og sine følelser. Hvor går dine egne grenser? Tør du si fra hvis de blir overtrådt? Selv om de kule vil synes du er teit?

Unni Lindell fikk svært gode kritikker og ble også hedret med Kritikerprisen for Sugemerket i 1994.

På lydboka er teksten fornyet og tidsriktig oppgradert.

Kommentarer

Denne karakteren ble sendt inn via Lydbok appen!
5